top of page
IH-09312.jpg

Partners through the wall

Lowlander

EEN WOORD VAN ONZE HOOFD BOTANISCHE OFFICIER

'Terwijl ik werkte in een gin distilleerderij in het Verenigd Koninkrijk, werd ik verliefd op het gebruik van botanicals bij het distilleren en de fascinerende wereld van cocktails. Omdat ik feitelijk ben opgegroeid met bier in Nederland, was het voor mij vanzelfsprekend om me af te vragen wat er zou gebeuren als je in plaats van te distilleren deze botanicals zou gebruiken om te brouwen. Ik raakte nieuwsgierig naar welk karakter deze kruiden, specerijen en vruchten aan bier zouden kunnen geven.

EN ZO WERD HET IDEE VOOR LOWLANDER BIER GEBOREN.

Omdat Nederland of 'Laagland' een land onder zeeniveau is, hebben wij Nederlanders een gezond respect voor de natuur. Het draait om balans: zoals het vinden van precies de juiste combinatie van botanicals - of kruiden, specerijen en fruit - om uniek verfrissende dranken te brouwen.

En zo is het ook met de natuurlijke wereld: wanneer er meer wordt weggenomen dan wordt teruggegeven, moet het evenwicht worden hersteld. Daarom ondersteunt Lowlander het wereldwijde doel voor de natuur en streeft naar een Nature Positive impact tegen 2030.

Lowlander_the 51.jpeg
Lowlander_2_the 51.jpeg
Levenslang_Byrox-01-2 (1).jpg
20220611_TwoChefs_10years_Team-3-min.jpg
DSC_3868.jpg
20220611_TwoChefs_10years-16-min.jpg

Two chefs brewing

Two Chefs Brewing begon in 2012 en wij zijn nog steeds onafhankelijk erop los aan het brouwen met dezelfde energie waar het allemaal mee begon! Als voormalig chefs spelen we continu met nieuwe ingrediënten om spannende smaakcombinaties te creëren voor smaakvolle craft bieren.

 

Ons doel is om je smaakpapillen te prikkelen met zowel uitdagende special edition bieren als met betrouwbare klassiekers. Onze limited edition bieren zijn voor de avontuurlijke bierdrinker en worden eenmalig gebrouwen, terwijl onze gebalanceerde originals toegankelijk zijn voor iedereen en het hele jaar door gebrouwen worden. Het is een regenboog van smaken en bierstijlen, voor iedere bierdrinker wat wils!

 

Bij Two Chefs is er altijd leven in de brouwerij en wij zijn niet vies van een feestje. Bier brouwen nemen we heel serieus, maar onszelf niet echt. Genieten van het leven is een kunst en daar mag iedereen wel wat beter in worden. Dus trek een koud blik bier open, ga lekker achterover zitten en zet de muziek wat harder.

 

Live a little!

De Eeuwige
Jeugd

“Een beetje brouwerij in je leven”

 

Wij zijn de Eeuwige Jeugd. We maken ons eigen bier, naar eigen smaak en vol eigen karakter, in onze eigen brouwerij. We schenken onze bieren in ons eigen café (Cafe de Jeugd) en club (Levenslang Amsterdam), op de camping en tijdens een bejaarden disco. Bij Brouwerij De Eeuwige Jeugd balanceren we op het randje en gaan er soms net ff overheen. We brouwen bieren met karakters, een echte Mokumse meid; Lellebel, de gewiekste jonge god; Gladjanus, onze aanvoerder van het kattenkwaad; Belhamel en vrijgesproken van regels gaat onze Vrijer compleet uit haar discobol. 

Zin in je leven. Daar gaat ’t ons om. 

Alles geven. Alles delen. Alles proeven. Alles schenken. Op ’t randje, soms erover. Buiten lijntjes, tot ’t gaatje. Roadtrip met opa. Pak die hoge noot van Whitney.

Laat ’t lopen van ‘t lachen. Loop een blauwtje. Loop er twee. Drink en dans, knipoog en vrij. Maak vrienden van vreemden. Wie alles geeft, maakt alles mee.

 

Wij zijn de Eeuwige Jeugd.

Klaar voor een beetje brouwerij in je leven?!

Levenslang_Byrox-01-2 (1).jpg
DSC_3868.jpg
Vivian_Secrève_Speciaalbierfestival-066.jpg
Homeland_Barrel_Aged_Vivian Secrève-07.jpg
jj.png

Homeland

Op de oude Marinewerf in hartje Amsterdam geeft Brouwerij Homeland als onafhankelijke en eigenzinnige avonturiers op een eigen manier invulling aan deze bijzondere locatie. Een plek waar ambacht, kwaliteit en smaaksensaties samenkomen in een reeks unieke bieren.
 
Brouwerij Homeland brouwt voor ieder wat wils. Van fris en fruitig naar robuust en pittig. En alles wat er tussenin zit. Ze schuimen de wereld af naar inspiratie voor de mooiste en lekkerste biersoorten die we op een eigengereide manier naar onze hand zetten. Het resultaat is een reeks craftbieren die de lading van onze brouwpassie volledig dekt.
 
Bij Homeland vinden ze duurzaam brouwen belangrijk. Dus brouwen we onze bieren zo duurzaam mogelijk. De kwaliteit van het bier staat synoniem aan de kwaliteit van hun footprint. Ze werken dan ook continu aan de verduurzaming van ons brouwproces, vanaf het gerst tot het glas. Dat begint bij de lokale leveranciers. Wat je van ver haalt is lekker maar dicht bij huis smaakt minstens zo goed. 
bottom of page